2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Kai lobių skrynioj tupi lobis: bandelės su ėrienos(avienos) įdaru

Ar gyvenimas jus stebina? Ar gyvenimas jus stebina gerąja prasme, ar dažniau nustembate dėl įvykių, kuriuos pažymėtumėte minuso ženklu? Daugelis sako, kad nebesistebi, nes tiek daug visko aplinkui. O aš vis dar stebiuosi. Stebiuosi, nes mažiausiai nuostabą kelią, kai žmones užvaldo egoizmas (kad ir kaip bandytų slėpti po individualizmo ar ko tik nori vardais), kai žmonės pamiršta pamatinius moralumo dėsnius, kai žmonės meluoja žiūrėdami į akis... Maištas prieš standartus, prieš stagnaciją ir rutiną - valio, bet kuomet maištaujama prieš patį žmogiškumą, kai paniekinama meilė, kai pamirštamas elementarus padorumas, tada tas maištas pralaimėtas, pasmerktas pralaimėjimui nuo pat pradžių, kad ir kiek liko būtų maištaujama. 

... ir tai kas baisiai paprasta, kas stebina gerąja prasme, kas yra mini maištas prie įprastus patiekalus šios nuostabios bandelės su avienos (ėrienos) įdaru. 



Bandelėms:

  • 5 g mielių
  • 200 ml vandens
  • 1 alyvuogių aliejaus
  • 300 kvietinių miltų
  • druskos
  • cukraus
  • krapų
  • rozmarino
dar vienas puiki proga pasidarbuoti duonkepės tešlos paruošimo programai: sudedame vanduo, cukrus, druska, aliejus, miltai, mielės, prieskoniai ir paliekame darbuotis.

 Įdarui

  • apie 300 g. ėrienos (avienos) faršo
  • 1 svogūnas
  • 2 česnakai
  • krapų
  • 3 pomidorai
  1. apkepiname smulkintus svogūną ir česnaką;
  2. apkepiname faršą iki visai bus iškepęs;
  3. sudedame smulkintus pomirodus (nesezono metu puikiai tiks ir konservuoti)
  4. sudedame druską ir prieskonius.

 Padažiui:
  • 6 šaukštai graikiško jogurto (arba gerai nuvarvintos jogurtinės grietinės)
  • 1  šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 0.5 agurko
  • druskos



idėjos iš šio nuostabaus žurnaliuko:
http://issuu.com/oczurnalas/docs/numeris3

1 komentaras: