Kokius jausmus jums sukelia išlikę gilios senovės istoriniai paminklai (senovės likučiai)?
a) Nuostabą, kad tiek amžių iškilo;
b) Pagarbą, to meto žmonių kūrybiškumui;
c) Nesukelia jokių ypatingų jausmų;
d) Kita...
Senovė senovei nelygu... Jei tai - pilies likučiai, iškart suveikia vaikystės pasakų įtvirtinti princesių ir karalysčių vaizdiniai. Bokštuose įkalintos princesės ir narsūs karžygiai, kurie atjoja jų išvaduoti. Arba pikta, įnoringa karalienė, kurios norams, įgeidžiams privalu paklusti. Galia yra didis išbandymas. Absoliučios valdžios galia yra vienas didžiausių išbandymų. Todėl visai tikėtina, kad apgriuvusios tvirtovės sienos matė garbingų, kilniaširdžių valdovų, bei nuožmių negailestingų. Valdovų ir valdovių. Apgriuvusios sienos liudija destrukcijos galią. Pyktis, įnoringumas, ambicingumas, egoistiškumas, tolerancijos stoka irgi destrukcijos jėgos, kurios griauna ir ardo...
Tad kuo daugiau ramybės, gyvenimo džiaugsmo, supratingumo, atlaidumo ir paprasčiausio draugiškumo mūsų gyvenime, kad būtume stiprūs ne akmeniniais veidais ir širdimis, o tiesiog, patys iš savęs.
- 1 kg avienos kumpio;
- 2 -4 česnako skiltelės;
- druskos;
- raudonėlio;
- petražolės;
- grustų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- bulvių;
- graikiškų prieskonių mišinio.
- Avieną nuplauname;
- Česnako skilteles supjaustome pailgais gabalėliais ir peiliu padarę įpjovas susmaigstome į mėsą;
- Įtriname druska, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
- Paliekame pasimarinuoti apie 12 valandų.
- Bulves nuskutame, nuplauname ir apibarstome prieskoniais bei alyvuogių aliejumi, gerai išmaišome.
- Į kepimo indą su dangčiu dedame išmarinuotą mėsą bei bulves;
- Kepame iki 200 C įkaitintoje temperatūroje apie dvi valandas.
- Skanaus.
Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
10/10
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą