2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Frappe už sugrįžimą į Graikiją

Ar jūs galėtumėte save pavadinti taktišku žmogumi?
a) Taip;
b) Dažniausiai esu taktiškas;
c) Kartais padarau taktiškumo klaidų;
d)Nekreipiu į tai dėmesio, gyvenu kaip man patinka.
e) N/N





...Kartą ėjo asilas ir bliovė. Tiesiog šiaip , nes jam norėjosi bliauti, nes jis asilas, nes jis nuostabiai gražus asilas ir dar taip protingai bliaunantis. Gražus pilkas kostiumas, graži šukuosena, nuostabus balsas. Pažiūrėkit, koks elegantiškas asilas... Fui, nėr ką lygintis, kiti asilai niekada neprilygs. Vargšeliai, jie turbūt niekuomet nėra buvę svetur, o mano nuotrauką šeimininkas vežiojasi visur...
O, kad taip gyvenime būtų tylu...





Frappe už sugrįžimą į Graikiją ir kitus būsimus sugrįžimus


p.s. ir būtinai vanilinių ledų plius.



2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Sėdėjau kartą ant mėnulio. Duona, kurios visad būna per mažai

Ar mėgstate fantastiką?
a) Taip;
b) Ne
c) Nei taip, nei ne
d) kita.......




Sėdėjau kartą ant mėnulio. Nukoręs kojas žvalgiausi sau ramiai, kol rankose iš lėto tirpo ką tik nuskintų žvaigždžių ledai. Kai šitaip sėdi, nereikia daugiau nieko. Tik dar akimirkos bent vienos. ŠŠŠŠa....








  • 340 ml vandens;
  • 500 g miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 10 alyvuogių (galima ir nedėti);
  • žiupsnis druskos;
  • dvi šakelės petražolių,
  • dvi šakelės mėtos, peletrūno

  1. Į duonkepės indą supilame šiltą vandenį;
  2. Suberiame druską;
  3. Suberiame miltus;
  4. Suberiame sausas mieles;
  5. Paleidžiame duonos minkymo programą;
  6. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapojame ir pakepiname su alyvuogių aliejumi;
  7. Žalumynus gerai nuplauname, nusausiname ir susmulkiname;
  8. Po garsinio signalo (jei toks yra, jei nėra, įpusėjus programai) dedame į tešlą kepintus svogūnus ir susmulkintus prieskonius ir paliekame baigti išminkyti ir pakilti.
  9. Kepame pasirinkę norimą apskrudimo laipsnį.
  10. Skanaus.



Šaltinis: Adaptuota duonkepei pagal 


2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Šiandien madam buvo pikta - avienos troškinys orkaitėje


Kokius jausmus jums sukelia išlikę gilios senovės istoriniai paminklai (senovės likučiai)?
a) Nuostabą, kad tiek amžių iškilo;
b) Pagarbą, to meto žmonių kūrybiškumui;
c) Nesukelia jokių ypatingų jausmų;
d) Kita...


Senovė senovei nelygu... Jei tai - pilies likučiai, iškart suveikia vaikystės pasakų įtvirtinti princesių ir karalysčių vaizdiniai. Bokštuose įkalintos princesės ir narsūs karžygiai, kurie atjoja jų išvaduoti. Arba pikta, įnoringa karalienė, kurios norams, įgeidžiams privalu paklusti. Galia yra didis išbandymas. Absoliučios valdžios galia yra vienas didžiausių išbandymų. Todėl visai tikėtina, kad apgriuvusios tvirtovės sienos matė garbingų, kilniaširdžių valdovų, bei nuožmių negailestingų. Valdovų ir valdovių. Apgriuvusios sienos liudija destrukcijos galią. Pyktis, įnoringumas, ambicingumas, egoistiškumas, tolerancijos stoka irgi destrukcijos jėgos, kurios griauna ir ardo... 
Tad kuo daugiau ramybės, gyvenimo džiaugsmo, supratingumo, atlaidumo ir paprasčiausio draugiškumo mūsų gyvenime, kad būtume stiprūs ne akmeniniais veidais ir širdimis, o tiesiog, patys iš savęs. 




  • 1 kg avienos kumpio;
  • 2 -4 česnako skiltelės;
  • druskos;
  • raudonėlio;
  • petražolės;
  • grustų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • bulvių;
  • graikiškų prieskonių mišinio.




  1. Avieną nuplauname;
  2. Česnako skilteles supjaustome pailgais gabalėliais ir peiliu padarę įpjovas susmaigstome į mėsą;
  3. Įtriname druska, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  4. Paliekame pasimarinuoti apie 12 valandų.
  5. Bulves nuskutame, nuplauname ir apibarstome prieskoniais bei alyvuogių aliejumi, gerai išmaišome.
  6. Į kepimo indą su dangčiu dedame išmarinuotą mėsą bei bulves;
  7. Kepame iki 200 C įkaitintoje temperatūroje apie dvi valandas.
  8. Skanaus.






Kategorija: Gaminta pirmą kartą.
10/10
Ar gaminsiu dar kartą? Taip.